ARENA DETECTIESYSTEMEN

Leverancier en importeur van alarmpoortjes, alarmlabels, camerabewaking, metaal-detectiepoorten, en klantentellers. Eigen technische dienst door heel Nederland en België.

 • Adres:
  Mortelweg 1B
  6551 AE Weurt
  Nederland
 • Tel: +31 (0) 24 844 34 30

EAS Artikelbeveiliging huren
EAS Artikelbeveiliging kopen

Bewakingscamera’s huren
Bewakingscamera’s kopen

Klantenteller huren
Klantenteller kopen

English information 
Become a dealer

 

Autoriteit in winkel beveiliging

Op al onze leveringen en offertes gelden de gelden de algemene leveringsvoorwaarden, een exemplaar sturen wij u op aanvraag toe.

Wilt u voor uw retailorganisatie of gebouw een klantenteller kopen ? Meet de bezoekersstroom van uw winkel(s) met  Megacount klantentellers voor de betrouwbaarste conversies. Stop met zoeken naar een klantenteller / people counter, Megacount is uw beste keuze. Rechtstreeks inkopen bij de importeur met eigen technische dienst, gegarandeerd tegen de laagste prijs. Kies voor de slimme klantenteller !

 

 

Een klantenteller is een onmisbaar instrument voor iedere winkel. Of het nu gaat om een winkel met een enkele vestiging of een landelijke keten, beide hebben inzicht nodig in hun bezoekersstromen (conversie).

De data verzamelt door de klantenteller is zowel van grote waarde voor marketingdoeleinde als voor de HRM afdeling van een bedrijf. Onze klantenteller geeft onder andere inzicht wanneer de piekuren zijn, welke dagen het drukst zijn, meest gekozen routes en
vergelijkt dit met uw andere vestigingen. U kunt deze data, zolang er maar een internetverbinding beschikbaar is, overal en vanaf elke computer of tablet live inzien.
Hoe werkt een klantenteller? Er bestaan verschillende meetmethode waarop klantentellers werken. De meest simpele methode is middels een IR ( infrarood ) beam. Er hangen 2 kastjes aan de muur, een zender en een ontvanger.
Wanneer de beam wordt onderbroken ( er loopt iemand doorheen ) word dit geteld als 1 passant. Het voordeel van deze tellers is dat ze weinig kosten en simpel in gebruik zijn. Het nadeel is echter dat de meetresultaten niet altijd even betrouwbaar zijn.
Men is afhankelijk van de hoogte waarop de teller hangt, wanneer 2 personen tegelijkertijd binnen komen wordt dit geteld als een enkele bezoeker en regelmatig worden goederen geteld als passanten.
Echter, door de betaalbaarheid en eenvoud worden deze klantentellers op grote schaal wereldwijd toegepast.
Een andere, veelvoorkomende, meetmethode bij klantentellers is het toepassen van een camera met thermoscan. Het systeem detecteert een passant en de thermoscan controleert aan de hand van lichaamswarmte of het hier om een persoon gaat.
Deze manier van klantentellen is veruit de nauwkeurigste. Voorheen waren dergelijke klantentellers een dure investering en het uitlezen van de data een hele opgave. Megacount heeft echter een klantenteller op de markt gebracht welke middels de thermocamera
uiterst betrouwbare resultaten geeft, betaalbaar is en ook nog eenvoudig in gebruik is. Wel is er op de locatie een bekabelde internetverbinding noodzakelijk.

Naast toepassing in winkels en winkelcentrums is de Megacount klantenteller ook geschikt voor bibliotheken, museums, overheidsgebouwen, vliegvelden en alle andere gebouwen met een publieke functie.
Speciaal voor onoverdekte locaties heeft Megacount een 3D outdoor klantenteller in het assortiment.

De installatie wordt in de meeste gevallen verzorgd door onze eigen technische dienst. Onze monteurs hebben ruime ervaring in het plaatsen van camera’s en klantentellers in ieder soort gebouw.
Bij voorkeur plaatsen we de klantenteller op het plafond bij de entree, recht boven de alarmpoortjes (indien aanwezig). Door het discrete design past de Megacount klantenteller in elk interieur.
Megacount is exclusief verkrijgbaar bij Arena Detectiesystemen, Europees distribiteur.

 

Er zijn drie verschillende klantentellers / people counters van Megacount verkrijgbaar:

 • De Megacount 3D ( meest gekozen model )
 • De Megacount 2D
 • De megacount 3D voor buitengebruik

Het 2D model van megacount is de voordeligste klantenteller.
Zowel het 2D model als het 3D model zijn geschikt voor montage op het plafond.
De Megacount 3D voor buitengebruik kan gemonteerd worden op een frame of poort.

 

Megacount 3D ( meest gekozen model )

klantenteller

De Megacount 3D klantenteller is het meest gekozen. Deze 3D teller geeft uw conversies het meest nauwkeuring weer middels de meegeleverde software.
Deze klantenteller kunt u het beste beschouwen als een kleine computer met ingebouwde camera.
Ondanks dat het uitlezen van de meetresultaten voor de eindgebruiker kinderspel is, is de exacte werking van de 3D klantenteller is wiskundig wonder. Hieronder een begrijpelijke uitleg over de werking. Uitgebreide wiskundige formules laten we weg. Meer technische informatie is op aanvraag beschikbaar, voor zover we dit in details van de fabrikant naar buiten mogen brengen. Onze 3D klantenteller beschikt over een voorgeprogrammeerd algoritme. Hierdoor kan het nauwkeurig conversies meten, ook op drukke locaties daar waar conventionele tellers met infrarood straal onbetrouwbaar worden.
De DSP processor van de klantenteller ontvangt van de twee ingebouwde camera’s beelden. Vervolgens zet de processor deze beelden om in een wiskundig 3D model. Als meetpunt telt de computer de hoofden van bezoekers. De computer volgt de klanten (hoofden) binnen het ingestelde dekkingsgebied. Door gebruik te maken van dit algoritme worden schaduwen, lichtvlekken, winkel- en kinderwagens enz, uitgesloten. Ook kunt u ervoor kiezen om kinderen uit de conversies weg te laten. Voor installatie zal de monteur dit met u bespreken. Het is natuurlijk afhankelijk van het soort winkel of kinderen wel of niet moeten worden meegerekend.   De klantenteller meet zowel inkomende als uitgaande bezoekersstromen. In en uitgaande bezoekers worden automatisch met elkaar verrekend op het conversatie overzicht.

Indien u meerdere in- of uitgangen heeft, dan kunt u per in- of uitgang de passantenstroom meten. Hiervoor moet iedere toegang uiteraard voorzien zijn van een klantenteller. De teller maakt onderscheid tussen inkomende en uitgaande bezoekers. Deze methode van conversies meten wordt bijvoorbeeld veel toegepast in winkelcentrums of openbare gebouwen zoals stations.

 

Megacount 2D (Budget uitvoering)

De megacount 2D klantenteller is wat voordeliger dan zijn grotere 3D broertje. Het verschil in prijs is ongeveer 150,- euro. De 2D klantenteller beschikt niet over twee maar over een enkele camera, de manier van conversies meten is dan ook anders. De software van de 3D teller en 2D tellers is overigens hetzelfde. Echter zijn dan sommige functies niet beschikbaar.
De 2D klantenteller is net als de 3D klantenteller eigenlijk een kleine computer. De 2D teller beschikt ook over een snelle DSP processor en een voorgeprogrammeerd algoritme om bezoekers te tellen. De manier waarop bezoekers worden gedetecteerd is met de 2D klantenteller middels bewegingsdetectie. De teller ziet bewegingen ten opzichte van een vaste/statische achtergrond en detecteert uit deze bewegingen personen. Middels het voorgeprogrammeerde algoritme ziet de klantenteller hierbij onderscheid tussen personen en passerende objecten.

Megacount 3D voor buitengebruik

De Megacount 3D teller is bijna exact hetzelfde als de standaard Megacount 3D teller voor gebruik in gebouwen. Het verschil is echter de behuizing. De standaard Megacount tellers zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof. De outdoor versie heeft een stalen behuizing, welke bescherming bied tegen vocht en stof. Ook zijn de POE aansluitingen beschermd tegen weersinvloeden.

Geen terugkerende licentiekosten !
Een groot voordeel van Megacount klantentellers is dat er geen abonnement afgesloten hoeft te worden. Bij aanschaf van het product is een onbeperkte softwarelicentie inbegrepen. Dit maakt Megacount uniek tegenover andere 3D klantentellers.
U kunt de meetresultaten overal ter wereld live inzien zolang er maar een internetverbinding beschikbaar is. De online software werkt zowel op Windows als op iOS, Android en Linux.
Iedere gebruiker krijgt zijn eigen unieke inlog op de server. Per softwarelicentie zijn meerdere gebruikers mogelijk !

NB:  in uw pand dient een internet modem of router aanwezig te zijn.
De klantenteller bestaat uit de volgende delen: klantenteller, voeding, POE adapter en 2 UTP kabels. De klantenteller komt boven de entree te hangen, de voeding en POE adapter plaatsen we bij de modem/router. In winkels zit deze vaak in de meterkast. Vervolgens legt onze monteur een UTP kabel van de klantenteller naar uw internetmodem. Hiertussen plaatst hij een POE adapter (  Power Over Ethernet ) om de klantenteller van spanning te voorzien. Uiteraard wordt deze bekabeling netjes weggewerkt met gootjes of eventueel over het systeemplafond.

Als de bekabeling eenmaal klaar is zal de monteur de klantenteller koppelen aan uw netwerk en kalibreren. Het kalibreren van de klantenteller is vaak het moeilijkste. Gelukkig hebben onze monteurs hier ruim voldoende ervaring mee.

Als het technische gedeelte klaar is geeft de monteur u graag uitleg over het gebruik van de software, op uw eigen computer of laptop.
Vanuit ons kantoor ontvangt u direct een e-mail om uw persoonlijke account op de Megacount server te activeren.

Meerdere gebruikers kunnen op één account via een persoonlijke login. Zo kan bijvoorbeeld de vestigingsmanager en het hoofkantoor ieder tegelijkertijd via hun eigen login toegang krijgen tot de data op de server.
De bediening van de online software is eenvoudig te noemen. Uiteraard staan we ook na aanschaf voor u klaar bij vragen.

Meer weten of een persoonlijke offerte ontvangen ?
Bel +31 (0)24 8443430, dagelijks tot 17.00 uur bereikbaar.
Of mail naar info@arena-detectiesystemen.nl  Wij vernemen graag uw contact !

Wij installeren klantentellers voor heel Nederland en België

klantenteller_retail

 

klantenteller_software

 

Voor meer informatie over Megacount ga naar megacount.nl