ARENA DETECTIESYSTEMEN

Leverancier en importeur van alarmpoortjes, alarmlabels, camerabewaking, metaal-detectiepoorten, en klantentellers. Eigen technische dienst door heel Nederland en België.

 • Adres:
  Mortelweg 1B
  6551 AE Weurt
  Nederland
 • Tel: +31 (0) 24 844 34 30

EAS Artikelbeveiliging huren
EAS Artikelbeveiliging kopen

Bewakingscamera’s huren
Bewakingscamera’s kopen

Klantenteller huren
Klantenteller kopen

English information 
Become a dealer

 

Autoriteit in winkel beveiliging

Op al onze leveringen en offertes gelden de gelden de algemene leveringsvoorwaarden, een exemplaar sturen wij u op aanvraag toe.

Detectiepoortjes tegen winkeldiefstal FAQ

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen door winkeliers over het plaatsen van detectiepoortjes. Staat uw vraag er niet bij, mail of bel gerust voor advies.

Klik hier voor onze complete detectiepoortjes actiepakketten inclusief alarmlabels | Prijslijst

Detectiepoortjes bestaan er in een RF en AM uitvoering, welke is het beste ?
Het antwoord op deze vraag is vooral afhankelijk van het product wat u wenst te beveiligen. Over het algemeen adviseren wij voor kleding (hardlabels) een RF systeem.
Voor kleinere producten kiest u het beste een AM systeem, wat met kleinere stickers werkt. ( zoals in de meeste drogisterijen, bouwmarkten enz. gebruiken) Een AM systeem is ook uit te breiden met hardtags, dus biedt meer opties. Een RF systeem werkt perfect met hardtags en kan eventueel ook op stickers. Echter zijn de stickers van een RF systeem groter dan AM stickers, waardoor ze voor kleinere producten ongeschikt zijn. Omdat een RF systeem voordeliger is dan een AM systeem adviseren wij wanneer u geen gebruik maakt van stickers het voordeligere RF systeem. Bovendien verbruikt een AM systeem meer stroom dan een RF systeem. Omdat een gemiddeld setje detectiepoortjes 10 jaar meegaat is het verschil in stroomgebruik wat ons betreft ook een belangrijke factor in de keuze. Het exacte verbruik van detectiepoortjes is afhankelijk van het merk en type.

Detectiepoortjes en nieuwe vloer leggen, wat als eerste?
Ons advies is om in dit geval als eerste de poortjes te laten monteren en daarna pas de (giet)vloer.
Dit omdat de vloer over de gefreesde bekabeling van de poortjes  kan worden gelegd, wat in een mooiere afwerking resulteert.

Hoe breed kunnen detectiepoortjes uit elkaar staan?
De afstand tussen poortjes is vooral afhankelijk van 3 factoren, te verstaan:

 • De diameter van het alarmlabel of sticker ( hoe groter het label, hoe beter de detectie)
 • Het type alarmpoortje (AM of RF)  en hoe breder de poort, hoe verder deze “straalt”
 • Storingsbronnen of andere detectiepoortjes nabij

Zo kan het gebeuren dat een set poortjes in onze showroom een afstand van 220cm haalt, terwijl in de praktijk ( drukke winkelstraat) de afstand maximaal 190cm bedraagt.
Als vuistregel hanteren we voor  AM hardlabels een afstand van maximaal 220cm en stickers maximaal 180cm. Voor een RF systeem geld een afstand van 180CM op hardlabels en 140CM op stickers. Werkt u voornamelijk met alarmstickers, dan adviseren wij een AM systeem om de deuropening van de winkel niet te smal te maken.

Detectiepoortjes, detecteren die door een deur heen ?
In vrijwel de meeste gevallen functioneren detectiepoortjes ook achter een (glazen) winkel deur.
Houdt er in dit geval rekening mee dat de deur zoveel mogelijk glas of hout bevat en geen staal.
Een detectiepoortje detecteert niet door een vol metalen deur. Echter zijn er weinig winkels met een deur van staal.
Raadpleeg onze adviseurs voor een advies op maat. Mede de afstand tussen de poortjes is belangrijk om rekening mee te houden.

Kan ik ook zelf de detectiepoortjes plaatsen in mijn winkel?
Regelmatig vragen klanten ons of ze ook zelf (evt. door een handige kennis) kunnen installeren. Aanschaf van alarmpoortjes lijkt daardoor een stuk voordeliger.
Dit is echter niet het geval. Voor de installatie is ervaring met radio techniek een vereiste. Zo dienen de poortjes op de exacte afstand van elkaar geplaatst te worden, dient de gevoeligheid (gain) precies goed te staan en de frequentie precies te worden afgestemd. Hiervoor zijn speciale meetinstrumenten, zoals een oscilloscoop en een frequentiemeter nodig. Omdat in elke winkel het radio frequent veld anders is kunnen wij / de fabriek dit niet vooraf instellen. Veranderingen in een radiofrequent veld ontstaan door locale zendmasten, alarmpoortjes in dezelfde winkelstraat, draadloze apparatuur maar bijvoorbeeld ook door winkelverlichting ( zoals gasontladingslampen)
Om deze reden adviseren wij klanten met klem gebruik te maken van onze vaste monteurs. Deze hebben alle ruime kennis van radio techniek.
Ook voor garantie, wanneer wij de installatie verzorgen komt in het geval van storing de monteur kosteloos naar uw winkel.
Alle bedrading wordt netjes weggewerkt en onze monteur geeft u na installatie duidelijke uitleg over de bediening van de poorten.
Koopt u huurt u bij Arena detectiepoortjes, dan bedragen de installatiekosten slechts 99,- euro !

Zijn alarmlabels en stickers universeel en uitwisselbaar ?
In de regel wordt er vooral gebruik gemaakt van AM en RF detectiepoortjes. Alle moderne RF poortjes werken op de frequentie van 8,2 MHz en AM poortjes op 58 KHz.
RF labels werken uitsluitend op RF systemen en AM labels uitsluitend op AM systemen. Naast het type systeem zijn ook de afmeting van het label van belang en de frequentie.
Hoe groter het label of sticker, hoe sterker de detectie. Zo kan een kleine hardtag wel werken op een afstand van 140cm tussen de poortjes, maar niet in een situatie waarin de poortjes 180cm uit elkaar staan. Bij aanschaf van een actiepakket met detectiepoortjes zullen wij daarom altijd de vraag stellen hoeveel centimeter de deuropening van uw winkel bedraagt.
De laatste jaren zijn er Europees afspraken gemaakt tussen onder andere de overheid ( inzage gebruik radiospectrum) en leveranciers van detectiepoortjes, waaronder Arena. Hierin is afgesproken dat alle nieuw verkochte RF systemen werken op een frequentie van 8,2 MHz en AM op de frequentie van 58KHz. Heeft u toevallig nog gebruikte alarmlabels op een andere frequentie dan de hiervoor genoemde standaard, dan zijn hier helaas geen poortjes meer voor verkrijgbaar. Weet u niet op welke frequentie uw oude labels werken ? Dan kunnen wij dit gratis voor u uitmeten met een speciaal apparaatje. Wij hebben een grote voorraad aan refurbished alarmlabels op de nieuwe frequenties. Omdat alarmlabels niet slijten bij normaal gebruik verkiezen wij altijd refurbished labels boven nieuwe alarmlabels. Dit vanwege een gunstigere prijs voor de klant en om ons MVO statement na te leven, waarbij wij zoveel mogelijk het milieu willen ontzien in productieprocessen.

 

detectiepoortjes in winkel
Voorbeeld van RF detectiepoortjes in een sfeervolle kledingwinkel

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten  over detectiepoortjes of een persoonlijke offerte ontvangen ?
Bel +31 (0)24 8443430, dagelijks tot 17.00 uur bereikbaar.
Of mail naar info@arena-detectiesystemen.nl  Wij vernemen graag uw contact !